Kategoriat
Vuodenajat

Perhanan talvi

Talvi alkaa olla ohi. Vuodenajat on mahtavia, mutta tämä talvi oli kyllä koettelemus. Mahtaako johtua ilmaston muutoksesta tai mistä, mutta liikennekeli oli kaikkea muuta kuin pyöräilyyn tai jalankulkuun sopiva.. En tiedä, miten autoilu onnistuu liukkailla kaduilla tai vaikka lähiöissä, missä tiedän lumitöiden etenevän myös melko hitaaseen tahtiin, mutta koiran kanssa on tullut tarkastettua puistot ja ojan pohjat ja pyörällä kaupungin kadut eikä todellakaan hyvältä tuntunut..

Kadulla liikkuu jokin aamun hämärässä..

Auramies.. Auramies saakoon kunnian tekemisistään, mutta yhteen asiaan haluaisin kiinnittää huomion. Auran lämmitetyssä ohjaamossa istuessa ei voi tietää, onko jalkakäytävä oikeasti putsattu vai lähes putsattu. Nyt, jos lämpötila sahaa kahta puolta nollan ympärillä, niin, jos ei lunta poisteta asfalttiin asti, niin ei ole ihme, että jalkakäytävät ilman nastakenkiä ja/tai noin kakskytävuotiaan pantterimaista fysiikkaa ovat lähes tulkoon kävelykelvottomia. Monet vanhukset ovat kuulemma kommentoineet jäävänsä odottamaan kevätkelejä ja se tuntuu jotenkin ikävältä, kun moisen kommentin kuulee vaikka tammikuun alussa.

Pekka ja Pätkä-filmien aikakaudella joka taloyhtiössä oli oma Armas Jokio.

Pidän itse Arbiksen rappuja (ja parkkipaikkaa) puhtaana lumesta ja olen ajatellut monena aamuna lumentyöntelysession olevan pienempi paha kuin auran odottelun, kun uhkana on märän lumen muuttuminen jäälevyksi. Muutamaan kertaan on kaupungin aura kyllä yllättänyt ja ehtinyt jo aamutuimaan aurailemaan, mutta aion jatkossakin poistaa lumet käsivoimin, jos kahdeksan aikoihin ei ole vielä mitään tapahtunut.

Lumiasiantuntemusta saapumassa Vaalimaan raja-asemalle..

Jos ei traktorin pukilta saada laatua aikaiseksi, niin ehdotan, että traktorien lisäksi tulee lapio- tai petkelemiehiä putsaamaan ja tarkistamaan, että lumi on tosiaan poissa ja pakkanen ei tee jalkakäytäviä käyttökelvottomiksi. Mahtaisivatko autoilijat olla samaa mieltä, että käveleviä lumenpoistajia tarvitaan, jos olisi muutamiakin kadunvarsipaikkoja enemmän käytössä eikä lumikasojen annettaisi parkkeerata joka toisella paikalla..

Yksi vastaus aiheeseen “Perhanan talvi”

Muutamia kommentteja talven mittaan:
Pyörätiet pitää aurata paremmin https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010155840.html
Talvipyöräily Helsingissä voi olla hankalaa himopyöräilijällekin https://www.apu.fi/artikkelit/talvipyoraily-helsingissa-voi-olla-hankala-himopyorailijallekin
Luvut todistavat katujen olleen kaameassa kunnossa Helsingissä – Pyöräilijä tietää miksi https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010261049.html
”Tilanne on kaoottinen” https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/5654279
Superliukas talvi aiheuttaa Suomelle karut kustannukset https://yle.fi/a/74-20076488
Miksi talvi­­pyöräily Helsingissä on tänäkin talvena kaameaa? Näin vastaa kaupunki https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000010057702.html

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *